Cobber-Dingo vd 's-Gravenschans


Geboren: 14-10-2003
Stamboomnummer: VDH/HSCD 10/171Ü0081
Geslacht: Reu
Hoogte: 64cm
Gewicht: 30kg
Examens: VZH/BH, UV, FPr-1 (=IPO1 speuren)
Show: Nederlands Kampioen, oa:
NHC 2008 Beste reu,
HSCD 2009 1U BOB, BIS
Amsterdam Winner 2010
NHC Clubwinner 2011
HSCD Clubshow 2012 1U Kampioensklasse
Röntgen: HD-A ED 0/0
DNA: Bekend
ZZL* 24-07-2010


Stamboom

*Zucht Zulassung, een verplichte gedragstest en keuring van de Duitse HH vereniging HSCD eV.

Dingo is een zelfverzekerde stoere vent, die zich niet snel van zijn stuk laat brengen. Hij wil graag werken maar je moet wel zijn respect eerst verdienen. Het zoeken van slachtoffers vond Dingo erg leuk, maar toen we pakwerk gingen doen kwam er iets in hem boven, zo hard kwispelt hij alleen bij pakwerk. Speuren kan Dingo erg goed, alleen zijn baas wist er niet zoveel van. Nu ze het beter snapt kan Dingo zijn ding doen en speurt prima. Appél vind hij mooi, maar dat pakwerk, dat is een serieuze zaak voor hem. het leukste dat er is! Wandelen in het bos en aan de fiets lopen zijn ook favoriet, en racen met Ivil natuurlijk.

Thuis is Dingo de rust zelve, tot er wat gebeurt, dan staat hij er. Hij weet precies of het bekenden zijn of vreemden die daar hun auto parkeren terwijl hij ze niet kan zien. Hij weet ook feiloos of mensen goed of kwaad in de zin hebben, een hele eerlijke super waakhond. Ik ben nooit bang met hem in de buurt. Dat gemuts op de bank van Ivil vindt hij maar niks, maar als niemand het ziet wil hij ook weleens heel even op de bank liggen, maar het liefst is hij lekker buiten.

Vreemde mensen en honden zijn geen probleem, Dingo vecht nooit, daar staat hij boven. Op drukke evenementen past hij zich meteen aan, hij vind alles best en laat het over zich heen komen. Het enige dat hem echt te ver gaat is wassen in de douche, dat doen stoere kerels toch niet!

Avro's kunstuur
Voor Avro's kunstuur hebben we samen met Attie en Tineke Borg en hun Frikke meegewerkt aan opnames voor Avro's kunstuur. De Avro wilde een kort item waarbij een hond musea bezoekt. Het item is "Woefff" gaan heten, en is uitgezonden in januari en februari 2009 in 4 afleveringen van Avro's kunstuur. Frikke was "paws-free" cameraman en liep met een potloodcameraatje op zijn hoofd door de musea. Dingo was de hond die in beeld kwam en al zijn trucs uit de kast moest halen. Hieronder alle 4 de afleveringen van Woeff aan elkaar geplakt, laden kan soms even duren.


Alle rechten Avro 2009.

Foto's van de opnames:

Hollandse herder Dingo kunstuur
Hollandse herders Frikke en Dingo
Hollandse herder Dingo kunstuur Scheveningen
Hollandse herder Frikke
Hollandse herder maakt vrienden

Dingo in de raskoerier van januari 2011Dingo NHC clubwinnaar 2011