Knivil van het Pullenland

Geboren: 1-2-2007
Stamboomnummer: VDH/HSCD 09/171Ü0048
Geslacht: Teef
Hoogte: 59cm
Gewicht: 26kg
Examens: VZH, UV, FPR-1, FPR-2, FPR-3
Show: Luxemburg 2e Uitmuntend
HSCD Clubmatch 2010 4e Uitmuntend
Amsterdam winnershow 3e Zeer Goed
Eurodogshow 2011 1e Uitmuntend
JoeKat 2012 1e Uitmuntend
NHC Clubmatch 2012 Uitmuntend
HSCD clubmatch 1e Uitmuntend CAC, CACIB
Joe Kat Show 2014 1U RCAC
Röntgen: HD-A ED 0/0
DNA: Bekend
ZZL* 27-9-2009

Stamboom

*Zucht Zulassung, een verplichte gedragstest en keuring van de Duitse HH vereniging HSCD eV.

Ivil is een hele vrolijke leergierige hond. Ze wil erg graag voor je werken in ruil voor haar bijtrol of een brokje.  Speuren doet ze heel graag en kan ze ook erg goed, appél lopen vind ze ook leuk, vooral het blok ophalen en "vooruit" racen is mooi. Pakwerk tenslotte vind ze ook een mooi spel, die grote mouw gaat dan ook mee de kennel in, ook al past dat eigenlijk niet. Behendigheid vindt Ivil ook erg leuk, maar baasje ging liever IPO doen. Zwemmen en in het bos rennen doet ze ook graag, liefst samen met Dingo.

Thuis is Ivil een echte knuffelhond, hoewel ze inmiddels een flinke hond is mag ze graag op schoot kruipen, ook voor de kachel liggen is wel erg lekker. Er ontgaat haar niets, ze waakt erg goed, heeft ook de taak reigers bij de vijver weg te houden en mollen te vangen. Dat laatste moet nog wat bijgeschaafd worden, maar die reiger zien we voorlopig niet meer...

Met vreemde mensen en honden kan Ivil goed overweg, het liefst gaat ze naar iedereen toe om te kijken wie dat is en of ze leuk zijn. Ze kan rustig blijven liggen als ze moet wachten, maar gaat wel liever mee en als ze een kans ziet... Ivil bedenkt vaak snode plannetjes om Dingo zijn speelgoed in te pikken of zijn plek op de bank te veroveren, ze gaat dan bv staan blaffen of er iemand aankomt waardoor Dingo van de bank afgaat om poolshoogte te nemen, dan springt ze snel op de voorverwarmde plek. Ivil kan ook uren naar onze kippen staren, daar achteraan rennen zou wel erg fijn zijn, maar helaas, dat mag niet.

Knivil vh Pullenland